Pasniedzēji zvēr nekavēt lekcijas
Publicēts 8. oktobrī, 2010.
Alberta koledža šoruden svinēja starptautisko Skolotāju dienu Rīgas zoodārzā un, kā jau koledžas tradīcijās pieņemts, tika organizēts Bruņinieku turnīrs jeb 1.kursa studentu iesvētības.

Studentu pūlis kā uz piketu sarosījies pie Rīgas zoodārza vārtiem gaidīja savu likteni –iesvētības. Nodomājuši, ka būs visādi brīnumi jāveic ar zvēriem, jājāj uz kamieļa, jākāpj pie tīģeriem krātiņā, sajutās mazliet atviegloti, uzzinot, ka jāpilda radošāki uzdevumi un jāstrādā vairāk ar „pelēkajām smadzeņu šūniņām”. Visas dienas garumā viņiem bija jāstaigā, jāskrien, jāmeklē, jātēlo, jādzejo un pat jākrīt ceļos. Tas viņus it nemaz nenogurdināja, visi kopīgā balsī vēl nodziedāja Alberta koledžas himnu.

Pasniedzējiem arī bija pienākumi šajā dienā, baudīt saulaino dienu, studentu radošumu, studējošo pašpārvaldes sagādātos pārsteigumus un, uz ceļiem tupot, zvērēt. Pasniedzēji svēti, roku uz sirds liekot, apsolījās nekavēt lekcijas, atvērt durvis koledžas direktorei, smaidīt lekcijas laikā, domāt gaišas un labas domas un vēl daudz ko citu. Lai apstiprinātu, ka tiešām viss tas tiks pildīts, parakstīja zvērestu. Zvērests tika svinīgi nodots koledžas direktorei.

Alberta koledžas vadība ir patīkami gandarīta, ka studentu acīs koledžas izglītība ir augsta vērtība un ka tieši šie studenti ir izvēlējušies studēt Alberta koledžā.

 „Man patīk tas, ka tagad koledžā ir tik daudz jauniešu. Visu laiku ir kustība, rosība, darbošanās. Tādā sajūta, ka koledža ir pamodusies un sākas īstā dzīve!” ar patīkamu sajūsmu saka Oksana Lentjušenkova, Alberta koledžas direktore.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: